#myKonMari

Welkom! Ik ben Ming-Wai en sinds kort ben ik een KonMari consultant oftewel een opruimcoach. Benieuwd wat de KonMari methode inhoudt en welke impact het kan hebben op jouw leven?

Hoe ben ik in aanraking gekomen met de KonMari methode?
Om een gelukkig leven te leiden, om te weten wat je precies wil en hoe je gelukkig wil leven, moet je natuurlijk vele keren vallen en opstaan. 2019 was voor mij een clash jaar, maar ik had een clash nodig om dingen in te zien en mezelf terug te vinden. Het is pas bij het lezen van het boek ‘Vind je Ikigai in 12 weken’ van Caroline De Surany dat ik mijn ware zelf en mijn talenten ontdekt heb. Het geheim naar een zinvol gelukkig leven. En wat beter dan deze te vertalen naar opruimcoach en jullie begeleiden in de KonMari reis naar een voor eens en voor goed opgeruimd huis? Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Life truly begins after you have put your house in order.

Ming-Wai Liu

Opruimcoach / KonMari consultant

Als Japanofiel (hoewel ik HongKong’er ben) ben ik sowieso getriggerd door alle Japanse geheimen en rituelen. De opruimgoeroe Marie Kondo en haar opruimrituelen kende ik wel, maar ik merkte pas veranderingen wanneer ik zelf de KonMari methode toegepast heb. Ik herken me in de jeugdverhalen van Marie Kondo, al van jongs af aan iedere dag mijn kamer opruimen en op verschillende manieren herorganiseren. Zo fanatiek dat zelfs niemand op mijn bed mocht zitten en zo ging ik verder naar andere kamers van familie en vrienden. Overal waar ik kwam begon ik spontaan op te ruimen en tips te geven over opruimen en opbergen.


Maar ik liep ook tegen dezelfde problemen/vragen:


  • Waarom blijf ik maar opruimen?

  • Hoe neem ik afscheid van bepaalde spullen?

  • Hoe weet ik of iets mij echt blij maakt?

  • Waarom blijf ik maar oplossingen zoeken voor spullen op te bergen?

  • Waarom duurt het opruimen zo lang en geraakt het niet klaar?


Na een volledig opruimfestival te houden -ja opruimen kan ook een feest zijn- voor ik in een kleiner appartement introk, merkte ik dat ik zoveel tijd over had voor andere activiteiten. Ik heb alles wat ik nodig heb en de spullen rond mij maken mij nu echt blij.


Eindelijk heb ik tijd voor mezelf. Het doet me veel deugd om de spullen rond mij te onderhouden en hier zo lang mogelijk plezier van te hebben. Als persoon ga ik nu veel bewuster om met mijn aankoopgedrag. In mijn vrije tijd werk ik aan mezelf en maak ik ruimte voor nieuwe dingen en ervaringen.


Wil je eindelijk rust in je leven? Een ideale stressloze ruimte creëren zoals in de magazines? Wil je graag eenvoudiger leven? Of ga je verhuizen en ben je klaar voor een nieuwe start?


Stop met piekeren en zet je 100% in om voor eens en voorgoed jouw huis opgeruimd te hebben!


Wist je dat een gemiddeld persoon 30 minuten per dag spendeert aan het zoeken van bepaalde spullen?

Tel maar op, per maand zijn dat 15 uren die je verspilt. Die tijd spendeer je toch liever aan iets leuks?


Dan stelt een paar sessies opruimen toch niks voor om voorgoed jouw huis op orde te hebben?

Let's Talk


Ben jij klaar voor een levensverandering? Om jezelf terug te vinden? Om van jouw huis terug een liefdevolle thuis te maken?


Start met een gratis intakegesprek en ik ondersteun je graag verder.

Ik ben zeer enthousiast om deze methode met jou te delen!


You can do this!Een eerste intakegesprek is gratis!